Kreivitalo räätälöi uuden kotisi pohjaratkaisun toiveidesi mukaan
Talotehdas Kreivitalo Oy

Uusi koti unelmiesi pohjaratkaisulla

23.02.2023

Kreivitalo räätälöi uuden kotisi pohjaratkaisun toiveidesi mukaan

Kreivitalo räätälöi talon pohjaratkaisut ammattitaidolla ja sydämellä. Talomallin pohjaratkaisua muokkaamalla asiakas saa takuuvarmasti tarpeisiinsa sopivan uuden kodin.


Kreivitalon suosittu talomalli Tuohi 113 -pohjakuva ja julkisivukuva.

Kaunis, juhlaan sopiva ja arjessa toimiva. Näillä periaatteilla Kreivitalon jokainen talomalli on suunniteltu.

Talomallit eivät aina vastaa sellaisenaan asiakkaan tarpeita. Siksi kaikkien Kreivitalon talomallien pohjaratkaisua ja ulkonäköä voidaan muokata lähes rajattomasti. Kreivitalo toteuttaa myös asiakkaiden piirtämiä, omia pohjapiirroksia.

– Voimme toteuttaa räätälöinneissä melkein mitä tahansa! Talosuunnittelijamme piirtäessä luonnoksia puhtaaksi hän selvittää, onko toivotut muutokset mahdollisia toteuttaa. Ainoat asiat, jotka voivat rajoittaa räätälöintiä ovat asiakkaan budjetti, rakennusmääräykset, tontin koko ja talon rakenteelliset esteet, Kreivitalon myyjä Pia Anttila kertoo.

Talon pohjapiirrosta voidaan muokata esimerkiksi:


 • Kääntämällä pohjapiirros peilikuvaksi pituus- tai leveyssuunnassa. Tämä on yleisin tapa muokata talomallia.
 • Pohjapiirroksen neliömäärää kasvattamalla tai pienentämällä.
 • Makuuhuoneiden määrää lisäämällä tai vähentämällä.
 • Ikkunoiden kokoa tai määrää muuttamalla.
 • Sisäänkäynnin paikkaa vaihtamalla, mikäli se on tontin toimivuuden kannalta parempi vaihtoehto.
 • Jättämällä sisäsauna pois, jolloin tilaa voi hyödyntää esimerkiksi kodinhoitohuoneena.
 • Jättämällä ”tilavaraus” tulisijalle, jos takkaa ei haluta toistaiseksi laittaa. Tilavaraus mahdollistaa takan asentamisen myöhemminkin.
 • Korkeampi huonekorkeus tai sisäkattoa korottamalla.


Talon ulkoasua voidaan räätälöidä tiettyyn pisteeseen asti. Kreivitalon talomallien tyyleissä on omat yksityiskohtansa, jotka luovat talomallille oman tunnistettavan ilmeen. Tällainen on esimerkiksi Hermanni-talomallin pieni kolmioikkuna ”Lyhty”.

– Räätälöinnissä talon ulkoasun ja arkkitehtuurin on säilyttävä tasapainoisena ja tyylin mukaisena, kertoo Kreivitalon talosuunnittelija Mikko Pekkarinen.

Tontti, johon talo on tulossa, vaikuttaa myös talon ulkoasun muokkaamiseen. Kaavatontilla rakennettavan talon ulkoasua voidaan muokata melko vähän, koska kaupunki on määrittänyt tarkasti, millainen talon täytyy olla ulkoisesti ja asemoidusti. Sisätilojen räätälöimiseen se ei kuitenkaan vaikuta.


"Räätälöinnissä talon ulkoasun ja arkkitehtuurin on säilyttävä tasapainoisena ja tyylin mukaisena."


Kreivitalon viihtyisissä asiakastiloissa suunnitellaan uutta kotia yhdessä asiakkaan kanssa. Kuvassa Pia Anttila.
Kreivitalon viihtyisissä asiakastiloissa suunnitellaan uutta kotia yhdessä asiakkaan kanssa. Kuvassa Pia Anttila.

Rakennusprojekti alkuun suunnittelutapaamisessa


Rakennusprojektin alussa Kreivitalo ja asiakas sopivat yhteisen ajan suunnittelutapaamiseen. Tapaamisessa Kreivitalon asiantuntija kartoittaa asiakkaan toiveet, tarpeet ja aikataulun.

– Voimme sopia tapaamisen talotehtaallemme Kokkolaan, jossa meillä on viihtyisät ja rauhalliset asiakastilat. Jos asiakkaan on haastavaa päästä käymään esimerkiksi pienten lasten takia, voimme tarvittaessa sopia tapaamisen myös asiakkaan kotiin. Jos asiakas asuu kauempana eikä tapaamista voida sopia, hän voi ottaa kuvan mahdollisesta pohjaratkaisusta ja lähettää sen meille sähköpostitse, Anttila kertoo.

Asiakas voi valmistautua ensitapaamiseen kirjoittamalla paperille ylös, mitä uudelta kodilta haluaa ja mitkä ovat itselle tärkeitä asioita. Lisäksi kannattaa ottaa mukaan tonttikartta.

Tilojen suunnittelu etenee huone kerrallaan. Räätälöinnit toteutetaan aina käytännöllisyys edellä. Jos haluat sopia suunnittelutapaamisen, ota yhteyttä myyjiimme!
Asiakaslähtöisyys ja rehellisyys ovat Kreivitalolle tärkeitä arvoja. Jos Anttilan mielestä jokin asiakkaan toivoma muutos ei toimi, siitä on sanottava asiakkaalle rehellisesti mutta kohteliaasti.

– Minun tehtäväni on ammattilaisena sanoa, jos jokin asia suunnitelmassa ei toimi. Rehellisyys on tärkeää, koska haluan vain parasta asiakkaalleni. Haluan, että he tuntevat olevansa hyvissä käsissä, Anttila sanoo hymyillen.

Unelmien koti puhtaaksi paperille


Tapaamisen aikana syntynyt luonnostelma ja ylöskirjatut tiedot siirtyvät seuraavaksi suunnittelijoiden työpöydälle. Suunnittelijat piirtävät luonnoksen puhtaaksi ja varmistavat, että talo on mahdollista toteuttaa teknisesti ja vastaa asiakkaan toiveita.

Räätälöinnin vaikutus talon rakenteisiin riippuu paljon asiakkaan toiveista.

– Jos yksikerroksisesta talomallista tehdäänkin kaksikerroksinen, niin kyllähän se silloin vaikuttaa. Mutta yleensä ne ovat hyvin pieniä asioita. Joskus räätälöinti näkyy tilassa ylimääräisinä tukipylväinä tai tavallista pidempinä jänneväleinä kattoristikoissa, Pekkarinen sanoo.

Puhtaaksi piirretty suunnitelma lähetetään asiakkaan nähtäväksi ennen tarjouslaskentaa. Pohjapiirrokseen on vielä mahdollista tehdä tässä vaiheessa muutoksia.

– Pienet muutokset onnistuvat ilman kokonaisbudjettiin tulevia lisäkustannuksia. Jos muutamme luonnosta isommin, esimerkiksi lisäämällä ikkunoita tai vaihtamalla sisäänkäynnin paikkaa, pohjapiirros täytyy suunnitella ja piirtää puhtaaksi uudelleen, sekä laskea uusi hinta talomallille, Anttila kertoo.

Pohjapiirroksen tekeminen on ilmainen, eikä sido mihinkään. Asiakas saa lopullisen tarjouksen vasta, kun hän on hyväksynyt pohjapiirroksen.

Kreivitalolla räätälöinti ei ole ”sanahelinää”


Talomallien ja pohjaratkaisujen räätälöinti kuuluu monen talotoimittajan palveluihin. Mutta on asia erikseen, miten paljon yritys on valmis toteuttamaan räätälöinnissä asiakkaan toiveita.

– Olen ollut talomyyjänä 20 vuotta. Tuona aikana olen huomannut, että moniin muihin talovalmistajiin verrattuna räätälöimme pohjaratkaisuja hyvin joustavasti ja laajasti. Me olemme niitä harvoja talotoimittajia, jotka toteuttavat myös asiakkaiden itsensä piirtämiä pohjaratkaisuja. Me emme halua rajoittaa asiakasta mitenkään, Anttila toteaa.

Kreivitalo on ketterä ja nopea toimija ja siksi se pystyy räätälöimään lähes rajattomasti pohjaratkaisuja.

– Rakennamme asiakkaallemme kotia, niin kuin rakentaisimme sitä itsellemme, Anttila päättää.

Piditkö lukemastasi? Jaa julkaisu verkostollesi!
Etsitkö uutta kotia?

Ammattitaitoiset talomyyjämme auttavat sinua löytämään unelmiesi kodin.


 • Laadukkaat 
materiaalit

  Laadukkaat
  materiaalit

  Kreivitalon talopaketit koostuvat korkealaatuisista tuotteista. Olipa valitsemasi talopaketti suuri tai pieni, voit luottaa siihen, että laadusta ei ole tingitty.

  • Laadukkaat materiaalit
  • Korkea ammattitaito
  • Luotettava rakentaja
 • Korkea 
ammattitaito

  Korkea
  ammattitaito

  Korkea ammattitaitomme syntyy koulutuksesta, kokemuksesta ja lujasta tahdosta tehdä hyvää jälkeä. Kreivitalon valmistalot ja talopaketit syntyvät ammattilaisten käsissä.

 • Luotettava
rakentaja

  Luotettava
  rakentaja

  Kreivitalo on turvallinen valinta myös luotettavuutensa suhteen. Kun talopaketit toimittavan yrityksen talous on kunnossa, sinun ei tarvitse pelätä ongelmia toimituksessa. Suomen asiakastieto Oy on myöntänyt Kreivitalolle Suomen vahvimmat sertifikaatin.