Kreivitalon laskutustapa teki Iidan ja Joonaksen rakentamisesta huoletonta
Talotehdas Kreivitalo Oy

Huoletonta rakentamista epävarmana aikana

19.04.2024

Kreivitalon laskutustapa teki Iidan ja Joonaksen rakentamisesta huoletonta

Ensirakentajat Iida Mäntylä ja Joonas Luoma rakensivat oman Kreivitalon sellaisena aikana, kun talovalmistajia ajautui konkurssiin. Pariskuntaa ei huolettanut tilanne missään vaiheessa, koska Kreivitalon selkeä sopimus ja laskutustapa tekivät rakentamisesta huoletonta taloudellisesti epävarmana aikana.
Selkeälinjainen Kelo 142 -talomalli istuu luontevasti mäntymetsärinteeseen.
Selkeälinjainen Kelo 142 -talomalli istuu luontevasti mäntymetsärinteeseen.


Suojaisassa mäntymetsärinteessä seisoo Kreivitalon moderni talomalli Kelo 142. Oleskelutilan suurista ikkunoista on suora näkymä pellolle, jossa voi nähdä silloin tällöin kauriita.

Iida Mäntylä ja Joonas Luoma valitsivat kauniille tontilleen Kreivitalon Sisustusvalmiin talopaketin. Sisustusvalmis talopaketti on ulkopuolelta täysin valmis talo, jonka sisustustyöt asiakas tekee itse. Sisustusvalmis talo oli luonteva valinta käsistään kätevälle pariskunnalle.

Mäntylä ja Luoma suunnittelivat itse talon pohjaratkaisun, jonka Kreivitalo viimeisteli ja piirsi puhtaaksi.

– Toimitimme ruutupaperille piirretyn pohjaratkaisun Kreivitalolle ja Pia Anttila sai heti ajatuksistamme kiinni. He ehdottivat kahden vaatehuoneen lisäämistä pohjaratkaisuun. Onneksi suostuimme ehdotukseen, koska vaatehuoneet ovat jo kohta täynnä, Iida Mäntylä nauraa.

Pariskunnan toiveena oli kompaktin kokoinen talo, joka on tarvittaessa muunneltavissa. Esimerkiksi erillisen televisiohuoneen saa tarvittaessa muutettua ylimääräiseksi makuuhuoneeksi.


Tulevaisuudessa TV-huone taipuu tarvittaessa ylimääräiseksi makuuhuoneeksi. Lasinen liukuovi mustalla kehyksellä on tyylikäs yksityiskohta kodissa.
Tulevaisuudessa TV-huone taipuu tarvittaessa ylimääräiseksi makuuhuoneeksi. Lasinen liukuovi mustalla kehyksellä on tyylikäs yksityiskohta kodissa.


Talotehtaan valinnan sinetöi helposti ymmärrettävä sopimus


Mäntylä ja Luoma pyysivät tarjouksen usealta talovalmistajalta. Kreivitalo erottui selkeällä tarjouspohjalla ja järkevällä laskutustavalla.

– Monen talovalmistajan kohdalla meille jäi epäselväksi, mitkä asiat sisältyvät talopakettiin ja mistä yksittäisistä töistä täytyi pyytää erikseen tarjous. Kreivitalolla oli hyvin selkeä tarjouspohja, joka oli yksi vahvin päätökseemme vaikuttava tekijä, Joonas Luoma muistelee.

Rakennusprojektin alkaessa rakennusalan ylle ilmestyi synkkiä pilviä. Inflaation seurauksena talovalmistajia meni konkurssiin ja pahimmillaan perheiltä jäi talojen rakentaminen kesken. Vaikka uutiset rakennusalan tilanteesta olivat huolestuttavia, Luomaa ja Mäntylää ei jännittänyt yhteistyö Kreivitalon kanssa.


Käsistään kätevä pariskunta teki talon sisustustyöt lähes kokonaan itse. Kuvassa Iida Mäntylä ja Joonas Luoma, sekä perheen vauhtitassut Sumu ja Usva.
Käsistään kätevä pariskunta teki talon sisustustyöt lähes kokonaan itse. Kuvassa Iida Mäntylä ja Joonas Luoma, sekä perheen vauhtitassut Sumu ja Usva.


– Monet läheiset kysyivät, millainen meidän tilanne on ja jännittääkö jos talotoimittajalla tulee ongelmia. Ei meitä huolestuttanut yhtään, pariskunta toteaa yhteen ääneen.

– Laskutus tapahtui useissa erissä ja lasku tuli vasta kun työsuoritus oli tehty. Kaupan allekirjoituksen jälkeen ensimmäinen maksuerä oli hyvin kohtuullinen, Luoma jatkaa.

Kreivitalo laskuttaa asiakasta sitä mukaan, kun taloprojekti etenee. Asiakasta ei laskuteta etukäteen, vaan vasta tehdystä työstä.


”Kreivitalolla oli hyvin selkeä tarjouspohja, joka oli yksi vahvin päätökseemme vaikuttava tekijä.”


– Laskun täytyy olla aina rehellinen, täsmällinen ja siinä täytyy olla selkeästi eriteltynä, mistä töistä laskutetaan. Asiakkaan talous turvataan kaikissa taloprojektin vaiheissa sillä, että talotoimittajan laskutus on aikataulutettu oikein ja takuusopimukset ovat säädösten mukaiset, Kreivitalon toimitusjohtaja Pasi Pekkarinen sanoo.

Voit lukea tarkemmin Kreivitalon laskutuksesta ja taloudellisesta luotettavuudesta edellisestä artikkelistamme. Pääset lukemaan kyseisen artikkelin tästä.


Kalusteet, pintamateriaalit ja värit on valittu huolellisesti, jotta ne kestävät aikaa ja käyttöä mahdollisimman hyvin.
Kalusteet, pintamateriaalit ja värit on valittu huolellisesti, jotta ne kestävät aikaa ja käyttöä mahdollisimman hyvin.


Kreivitalo rakentaa talot suurelta osin oman henkilöstön voimin ja lisäksi alihankintana tarkoin valittujen yhteistyökumppaneiden avulla.

Jos toimittajalla olisi tullut taloudellisia ongelmia, ei Luoman ja Mäntylän tapauksessa olisi tullut mitään menetyksiä. Mistään ei oltu maksettu etukäteen ja urakoitsijat olisivat rakentaneet talon valmiiksi sopimuksen mukaisesti suoraan Luoman ja Mäntylän nimiin. Missään vaiheessa ei ole uhkaa, että taloprojekti jäisi kesken.

– Yllätyimme positiivisesti, että urakoitsijat ja muut ammattilaiset olivat lähimaakunnista, Mäntylä sanoo.

Hyvä projektijohtaminen sujuvoitti rakentamista


Talo valmistui vauhdilla. Kaupan solmimisesta kului noin 8 kuukautta, kun Kreivitalo oli tehnyt oman osuutensa ja pariskunta kantoi ensimmäisiä muuttolaatikoita sisälle.

– Kaikki eteni tosi vaivattomasti. Kun yksi työvaihe valmistui, seuraava työporukka tuli paikalle. Tarvittavat rakennusmateriaalit saapuivat aina päivää ennen pihaan. Kreivitalo informoi meitä tosi hyvin mitä työmaalla seuraavaksi tapahtuu, Mäntylä muistelee.

Kreivitalon projektijohtaminen rakennustyömaalla ja asiakaspalvelu olivat ensiluokkaista, joten Mäntylä ja Luoma päättivät rakentamisen edetessä pyytää Kreivitalolta erilliset tarjoukset takan, ilmalämpöpumpun ja maalämmön hankinnasta sekä asentamisesta.


Joonas ja Iida suunnittelivat itse talon pohjaratkaisun, jonka Kreivitalo viimeisteli ja piirsi puhtaaksi.
Joonas ja Iida suunnittelivat itse talon pohjaratkaisun, jonka Kreivitalo viimeisteli ja piirsi puhtaaksi.


– Kun Kreivitalo organisoi työt, meidän ei tarvinnut miettiä milloin täytyisi kutsua esimerkiksi muurari paikalle, Luoma ja Mäntylä kertovat.

Pariskunta on asunut muutaman kuukauden uudessa kodissaan. He ovat erittäin tyytyväisiä lopputulokseen ja ovat viihtyneet loistavasti. He ovat kertoneet avoimesti tuttavilleen Kreivitalon hyvästä laskutustavasta.

– Olemme tosi tyytyväisiä saamaamme palveluun. Jos meillä heräsi jotain kysyttävää, Kreivitalolta tavoitti heti jonkun puhelimitse. Saimme myös hyviä neuvoja rakennusprojektin aikana. Tällaiset asiat ovat tosi tärkeitä, kun rakentaa ensimmäistä kertaa omaa taloa, pariskunta päättää.

Piditkö lukemastasi? Jaa julkaisu verkostollesi!
Etsitkö uutta kotia?

Ammattitaitoiset talomyyjämme auttavat sinua löytämään unelmiesi kodin.


 • Laadukkaat 
materiaalit

  Laadukkaat
  materiaalit

  Kreivitalon talopaketit koostuvat korkealaatuisista tuotteista. Olipa valitsemasi talopaketti suuri tai pieni, voit luottaa siihen, että laadusta ei ole tingitty.

  • Laadukkaat materiaalit
  • Korkea ammattitaito
  • Luotettava rakentaja
 • Korkea 
ammattitaito

  Korkea
  ammattitaito

  Korkea ammattitaitomme syntyy koulutuksesta, kokemuksesta ja lujasta tahdosta tehdä hyvää jälkeä. Kreivitalon valmistalot ja talopaketit syntyvät ammattilaisten käsissä.

 • Luotettava
rakentaja

  Luotettava
  rakentaja

  Kreivitalo on turvallinen valinta myös luotettavuutensa suhteen. Kun talopaketit toimittavan yrityksen talous on kunnossa, sinun ei tarvitse pelätä ongelmia toimituksessa. Suomen asiakastieto Oy on myöntänyt Kreivitalolle Suomen vahvimmat sertifikaatin.