Kestävä koti huolellisella suunnittelulla ja korkealaatuisilla materiaaleilla
Talotehdas Kreivitalo Oy

Kestävä koti asiakkaan tarpeisiin

29.06.2023

Kestävä koti huolellisella suunnittelulla ja korkealaatuisilla materiaaleilla

Kreivitalon visio on rakentaa kauniita koteja, jotka kestävät käyttöä ja aikaa. Aidosti kestävä koti on rakennettu asiakkaan tarpeisiin, korkealla ammattitaidolla ja laadukkailla materiaaleilla.
Korkealaatuisilla ja ekologisilla rakennusmateriaaleilla varmistetaan, että talo kestää asumista ja ilmastonmuutoksen aiheuttamia sääilmiöitä seuraavien vuosikymmenien ajan.
Korkealaatuisilla ja ekologisilla rakennusmateriaaleilla varmistetaan, että talo kestää asumista ja ilmastonmuutoksen aiheuttamia sääilmiöitä seuraavien vuosikymmenien ajan.

Oman kodin rakentaminen on iso projekti. Talovalmistajalla on iso vastuu suunnitella ja rakentaa talo niin, että se kestää asumista ja kulutusta vuosikymmenien ajan.

– Kestävä koti on ennen kaikkea suunniteltu huolellisesti asiakkaan tarpeiden mukaan. Perheen harrastukset ja elämäntavat määrittävät pitkälti huoneiden ja erilaisten toimintojen, kuten oviaukkojen, pesupisteiden ja säilytysratkaisujen sijoittamisen talossa. Kun koti on suunniteltu asiakkaalle toimivaksi, se kestää parhaiten kulutusta, Kreivitalon toimitusjohtaja Pasi Pekkarinen kiteyttää.

Ilmastonmuutos haastaa kodin rakentamista


Kestävä koti rakennetaan kestämään pohjoisen kovia sääolosuhteita: paahdetta, pakkasta, lumituiskuja, kovia tuulia ja lämpötilan vaihteluita. Ilmastonmuutos haastaa jatkuvasti talojen rakennustekniikkaa, kun tuulten, ilmankosteuden ja sateiden määrä lisääntyvät.

Kreivitalo seuraa jatkuvasti rakennusalan kehittymistä ottamalla käyttöön rakennusmateriaaleja ja -tekniikoita, joilla voidaan parantaa talojen kestävyyttä ilmaston muuttuessa.


"Pidämme silmät, korvat sekä mielen avoinna rakennustekniikan ja maailman kehittyessä ympärillämme."


– Ilmastonmuutokseen on suhtauduttava vakavasti. Vaikka ilmastonmuutoksen aiheuttamat sääilmiöt olisivat ajankohtaisia vasta 20 vuoden päästä, meidän täytyy ymmärtää ja tiedostaa näitä asioita jo nyt, koska rakennamme taloja kestämään useiksi kymmeniksi vuosiksi eteenpäin, Pekkarinen sanoo.

Rakennuspaikan sijainnilla on oleellinen vaikutus talon suunnittelussa. On eri asia rakentaa talo meren rannalle kuin vaikkapa keskelle metsää tai kaupunkiin.

– Olisi helppoa jumiutua yhteen sapluunaan ja tehdä asiat aina samalla tavalla. Ennemmin pidämme silmät, korvat sekä mielen avoinna tekniikan ja maailman kehittyessä ympärillämme. Asiakkaita on erilaisia ja ihmisten tarpeet muuttuvat, Pekkarinen huomauttaa.


Korkealaatuiset ja ekologiset rakennusmateriaalit


Kreivitalo rakentaa koteja korkealaatuisista rakennusmateriaaleista. Lujuusluokitellut kantavat rakenteet, tehokkaat lämmöneristeet, oikein höylätyt ulkoverhouslaudat, luotettavat vesikatteet ja kulutusta kestävät pintamateriaalit sisätiloissa ovat erityisen tärkeitä ominaisuuksia Kreivitalossa.


Rakennusaikainen työnjohto ja säännölliset tarkastukset rakennuskohteessa takaavat suunnitelmien mukaisen lopputuloksen.
Rakennusaikainen työnjohto ja säännölliset tarkastukset rakennuskohteessa takaavat suunnitelmien mukaisen lopputuloksen.
Talotekniikka kehittyy koko ajan ekologiseen suuntaan, joten materiaalien on täytettävä myös ympäristökriteerit. Kreivitalo käyttää maltillisesti rakennusmateriaaleja.

– Käytämme talojen rakentamiseen harkiten puuta, jotta toimintamme on mahdollisimman ekologista. Vaikka rakentamisessa käytetty puu on sitonut itseensä hiiltä ja toimii hiilivarastona, puu on aina parhaimmillaan kun se saa kasvaa metsässä. Käyttämällä puuta järkevästi rakentamisessa, talon rakenteet kestävät ja toimivat vuosikymmenien ajan ja säästämme samalla arvokasta metsää. Tämä vaatii Kreivitalolta asiantuntemusta ja kokemusta, Pekkarinen sanoo.

Jatkuvasti muuttuvat rakennusmääräykset liittyvät suoraan ilmastonmuutokseen, mutta myös tiukentuneisiin energiamääräyksiin.

Kodeista rakennetaan entistä energiatehokkaampia, joten talon ulkovaipan on oltava myös paremmin eristävä. Ulkovaippa tarkoittaa talon rakennusosia, jotka erottavat lämpöeristetyt tilat ulkoilmasta ja maaperästä. Eristävyyden lisääminen ei kuitenkaan saa vaarantaa talon kosteusteknisiä ominaisuuksia ja rakenteita.Kaikki lähtee luottamuksesta


Kreivitalolle hyvä asiakaspalvelu ja avoimuus ovat avainasemassa. Kreivitalo ei ole vain tuote, vaan se on tuotteen ja palvelun muodostama konsepti.

– Puhumme aina kokonaisvaltaisesta palvelun laadusta. Kyse ei ole pelkästään yksittäisestä tuotteesta, vaan myös asiakaskokemuksesta. On tärkeää luoda mukava ja turvallinen ilmapiiri näin isossa hankkeessa. Kun Kreivitalon ja asiakkaan välille on rakennettu luottamus, asiakas voi turvallisin mielin ryhtyä rakentamaan aidosti kestävän ja laadukkaan kodin, Pekkarinen kertoo.

Tunnetekijöillä on valtava merkitys uudessa kodissa viihtymiseen. Kun koti vastaa asiakkaan toiveita, projektissa on sujunut kaikki hyvin alusta asti ja asiakkaalla on ollut hyvä fiilis yhteistyöstä, talo myös todennäköisemmin tuntuu kodilta.


– Talon rakentamista voi ajatella luonnonvoimien vastustamisena. Kodin on kestettävä pohjoisen kovia sääolosuhteita, toimitusjohtaja Pasi Pekkarinen sanoo.
– Talon rakentamista voi ajatella luonnonvoimien vastustamisena. Kodin on kestettävä pohjoisen kovia sääolosuhteita, toimitusjohtaja Pasi Pekkarinen sanoo.


– Jos asiakkaan haaveena on esimerkiksi kivitalo, mutta hän kysyy budjettisyistä meiltä tarjouksen perinteisestä puutalosta, varmistamme usein, onko hän varma päätöksestään. Olen joissain tilanteissa jopa kieltäytynyt tarjouksen teosta, jotta asiakkaan unelma ei särkyisi. Kaunis, toimiva ja ekologinen kotimme on ollut kuitenkin yleensä se asiakkaan iso unelma, Pekkarinen iloitsee.

Kreivitalo on mahdollisimman avoin projektin aikana. Asiakas pidetään ajan tasalla näyttämällä luonnostelmia ja kuvia, kysymällä ja kertomalla projektin etenemisestä ja aikataulusta. Asiakkaalla on aina oikeus nähdä ostamansa tuote.

– Lopulta asenne ratkaisee, saadaanko taloprojekti maaliin: eli myydäänkö vain jotakin asiakkaalle vai palvellaanko asiakasta aidosti.

Piditkö lukemastasi? Jaa julkaisu verkostollesi!
Etsitkö uutta kotia?

Ammattitaitoiset talomyyjämme auttavat sinua löytämään unelmiesi kodin.


 • Laadukkaat 
materiaalit

  Laadukkaat
  materiaalit

  Kreivitalon talopaketit koostuvat korkealaatuisista tuotteista. Olipa valitsemasi talopaketti suuri tai pieni, voit luottaa siihen, että laadusta ei ole tingitty.

  • Laadukkaat materiaalit
  • Korkea ammattitaito
  • Luotettava rakentaja
 • Korkea 
ammattitaito

  Korkea
  ammattitaito

  Korkea ammattitaitomme syntyy koulutuksesta, kokemuksesta ja lujasta tahdosta tehdä hyvää jälkeä. Kreivitalon valmistalot ja talopaketit syntyvät ammattilaisten käsissä.

 • Luotettava
rakentaja

  Luotettava
  rakentaja

  Kreivitalo on turvallinen valinta myös luotettavuutensa suhteen. Kun talopaketit toimittavan yrityksen talous on kunnossa, sinun ei tarvitse pelätä ongelmia toimituksessa. Suomen asiakastieto Oy on myöntänyt Kreivitalolle Suomen vahvimmat sertifikaatin.