Keittiösuunnittelulla toimiva ja kaunis keittiö muuttovalmiiseen kotiin
Talotehdas Kreivitalo Oy

Keittiösuunnittelulla kaunis ja toimiva keittiö

08.01.2024

Keittiösuunnittelulla toimiva ja kaunis keittiö muuttovalmiiseen kotiin

Jessica ja Markus Pajala rakennuttivat kolmivuorotyön ja lapsiperhearjen keskellä Kreivitalon Muuttovalmiin talon. Kreivitalon keittiösuunnittelija auttoi toteuttamaan perheelle unelmien keittiön, jossa kokkailu sujuu niin arjessa kuin juhlassa.
Keittiön ilme sulautuu kauniisti yhteen olohuoneen sisustuksen kanssa.
Keittiön ilme sulautuu kauniisti yhteen olohuoneen sisustuksen kanssa.


Jessica ja Markus Pajalan perheessä riittää hulinaa. Perheen 3- ja 7-vuotiaat lapset sekä kolmivuorotyö pitävät huolen siitä, ettei aika tule pitkäksi.

Siksi muutama vuosi sitten perhe valitsi Kreivitalon Muuttovalmiin talon avaimet käteen -ratkaisulla.

Pajalat eivät halunneet viettää vähäistä vapaa-aikaansa rakennustyömaalla. Rakentamisen sijaan perhe suunnitteli itse talon pohjaratkaisun, jonka Kreivitalo piirsi puhtaaksi. Myös keittiö on pitkälti Pajaloiden suunnittelema.

– Meillä oli selkeä visio siitä, millaiselta tuleva keittiö näyttäisi. Toivoimme, että keittiön ilme olisi yhtenäinen oleskelutilojen kanssa, Jessica Pajala muistelee.


Kivitasoinen keittiösaareke oli Pajaloiden toivelistan kärkipäässä. Keittiösaareke taipuu tarvittaessa myös piirustuspaikaksi.
Kivitasoinen keittiösaareke oli Pajaloiden toivelistan kärkipäässä. Keittiösaareke taipuu tarvittaessa myös piirustuspaikaksi.


Keittiösuunnitelma rakentuu toiveiden ympärille


Kreivitalon Muuttovalmiin talon toimitukseen kuuluu vakiona sisustuspalvelu ja keittiösuunnittelu. Kreivitalo suunnittelee keittiöt yhteistyössä kalustevalmistaja Huushollikeittiöiden kanssa.

Suunnittelija tekee Kreivitalon piirtämästä pohjapiirroksesta kalustesuunnitelman. Kalustesuunnitelmassa käy ilmi valitut kiintokalusteratkaisut ja niiden mitat sekä kodinkoneiden ja vesipisteiden sijainnit.


"Moni ajattelee keittiösuunnittelun olevan helppoa ja yksinkertaista. Mutta siinä on paljon muuttujia, jotka vaikuttavat suunnitelman tekoon."


– Ensin kartoitamme asiakkaan toiveet ja tarpeet. Jos asiakkaalla on jokin asia, jonka hän ehdottomasti haluaa tulevaan keittiöön, lähdemme rakentamaan kokonaisuutta sen ympärille, Huushollikeittiöiden suunnittelija Sami Puusaari kertoo.

Pajalat halusivat omaan keittiöön saarekkeen, jossa olisi kivitaso. Lisäksi perhe toivoi aamiaiskaappia ja integroituja kodinkoneita. Keittiökokonaisuus suunniteltiin näiden toivomusten pohjalta.

”Keittiösuunnittelija katsoo kokonaisuutta ilman ennakkoluuloja.”


Suunnittelussa valitaan ensin kiintokalusteratkaisut, josta edetään pintamateriaalien valintaan. Pintamateriaaleja ovat kaappien ovet, pöytätasot ja vetimet. Viimeiseksi valitaan värit.

– Kun keittiösuunnitelma oli valmis, aloimmekin harkitsemaan toisenlaista kaluste- ja värimaailmaa. Suunnittelija teki toiveestamme uuden suunnitelman, mutta lopulta palasimme takaisin alkuperäiseen suunnitelmaan. Onneksi keittiösuunnittelijamme oli kärsivällinen ja vaihto onnistui ongelmitta, Jessica naurahtaa.

Kalustesuunnitelma visualisoidaan kolmiulotteisiksi 3D-kuviksi, jotta asiakas hahmottaa paremmin miltä valmis keittiö näyttäisi.


Tyylikäs keittiö sisältää paljon toiminnallisia ominaisuuksia.
Tyylikäs keittiö sisältää paljon toiminnallisia ominaisuuksia.


Vaikka Pajalat tiesivät hyvin pitkälle mitä halusivat keittiöltä, heistä oli hyvä asia, että suunnittelija auttoi keittiön toteuttamisessa.

– Hän vahvisti ajatuksemme siitä, millainen olisi meille sopiva keittiö, Jessica muistelee.

– Moni ajattelee keittiösuunnittelun olevan helppoa ja yksinkertaista. Mutta siinä on paljon muuttujia, jotka vaikuttavat suunnitelman tekoon. Suunnittelija pystyy katsomaan kokonaisuutta ulkopuolisin silmin ilman ennakkoluuloja, Sami Puusaari huomauttaa.

Kreivitalo valikoitui suositusten perusteella


Talotehtaan valinnassa Pajaloille oli tärkeää paikallisuus. Heidän päätökseensä vaikuttivat suosittelut Kreivitalon laadukkaasta työnjäljestä talo- ja keittiösuunnittelussa sekä rakentamisessa.

– Kreivitalo oli koko ajan yksi vahvimmista vaihtoehdoistamme. Markuksen vanhemmat rakensivat oman Kreivitalon 15 vuotta sitten ja he olivat todella tyytyväisiä Kreivitalon palveluun. Se sinetöi päätöksemme, Jessica kehuu.

Pajaloiden koti ja keittiö toteutuivat juuri sellaisena kuin he sen omassa mielessään näkivät. Perhe on erittäin tyytyväinen Kreivitalon palveluun, taitoon suunnitella koteja ja valmiiseen lopputulokseen.

Piditkö lukemastasi? Jaa julkaisu verkostollesi!
Etsitkö uutta kotia?

Ammattitaitoiset talomyyjämme auttavat sinua löytämään unelmiesi kodin.


 • Laadukkaat 
materiaalit

  Laadukkaat
  materiaalit

  Kreivitalon talopaketit koostuvat korkealaatuisista tuotteista. Olipa valitsemasi talopaketti suuri tai pieni, voit luottaa siihen, että laadusta ei ole tingitty.

  • Laadukkaat materiaalit
  • Korkea ammattitaito
  • Luotettava rakentaja
 • Korkea 
ammattitaito

  Korkea
  ammattitaito

  Korkea ammattitaitomme syntyy koulutuksesta, kokemuksesta ja lujasta tahdosta tehdä hyvää jälkeä. Kreivitalon valmistalot ja talopaketit syntyvät ammattilaisten käsissä.

 • Luotettava
rakentaja

  Luotettava
  rakentaja

  Kreivitalo on turvallinen valinta myös luotettavuutensa suhteen. Kun talopaketit toimittavan yrityksen talous on kunnossa, sinun ei tarvitse pelätä ongelmia toimituksessa. Suomen asiakastieto Oy on myöntänyt Kreivitalolle Suomen vahvimmat sertifikaatin.