Hengittävä seinärakenne parantaa kodin sisäilmaa
Talotehdas Kreivitalo Oy

Hengittävä koti Huntonilla

01.09.2023

Hengittävä seinärakenne parantaa kodin sisäilmaa

Hengittävä seinärakenne takaa kotiin tasaisen ja raikkaan sisäilman, jota on helppo hengittää. Kreivitalon yhteistyökumppani Hunton valmistaa hengittäviä seinärakenteita, jotka rakennetaan ekologisista puukuitueristeistä.
Hunton Nativo -puukuitueristelevy painaa puolet enemmän kuin mineraalivillalevy, mutta hyödyt ovat myös suuret.
Hunton Nativo -puukuitueristelevy painaa puolet enemmän kuin mineraalivillalevy, mutta hyödyt ovat myös suuret.


Oman kodin rakentajat ovat vuosi vuodelta kiinnostuneempia hengittävistä ja ympäristöystävällisistä rakennusmateriaaleista. Asiakkaan toiveesta Kreivitalo voi rakentaa talosta hengittävän Hunton-seinärakenneratkaisun avulla.

Hunton-seinärakenneratkaisu koostuu Hunton Nativo -puukuitueristelevyistä ja puukuitupuhalluseristeestä, Hunton Tuulensuojalevyistä sekä Hunton Intello -diffuusioavoimesta höyrynsulusta. Tuotteet voi asentaa kokonaisratkaisuna tai erikseen.

Kaikille eristeille on yhteistä niiden pääraaka-aine puukuitu. Puukuitu valmistetaan kuusipuun hakkeesta, jota syntyy ylijäämänä sahateollisuudesta. Normaalisti ylijäämähake hävitettäisiin polttamalla.

Kierrätettävyytensä ansiosta Huntonin puukuitueristeet pienentävät osaltaan ilmastojalanjälkeä. Tuotteet myös sitovat itseensä hiiltä koko elinkaarensa ajan.


Hengittävässä seinärakenteessa ilman kosteus pystyy liikkumaan vapaasti tiivistymättä talon rakenteisiin. Kuvassa Huntonin aluemyyntipäällikkö Jari Knuutinen.
Hengittävässä seinärakenteessa ilman kosteus pystyy liikkumaan vapaasti tiivistymättä talon rakenteisiin. Kuvassa Huntonin aluemyyntipäällikkö Jari Knuutinen.


Ilman kosteus elää rakenteissa


Hengittävässä seinärakenteessa ilman kosteus pystyy liikkumaan vapaasti tiivistymättä talon rakenteisiin.

Seinärakenteen hengittävyys perustuu puun luontaiseen kykyyn tasata kosteutta. Sen ansiosta sisäilman kosteustasapaino pysyy optimaalisella korkeudella vuodenajasta riippuen. Sisälämpötila pysyy tasaisena ja huoneilmaa on raikasta hengittää.

– Puupohjaisia eristeitä kutsutaan hygroskooppiseksi eli eriste sitoo ja luovuttaa kosteutta ilman kosteuden muuttuessa. Kosteus pääsee liikkumaan vapaammin seinärakenteessa, kun eristeen joukossa ei ole muovia, Huntonin aluemyyntipäällikkö Jari Knuutinen kertoo.


"Hyvin rakennettu, hengittävä seinärakenne on samalla ilmatiivis."


Hunton Nativo -eristelevyn kuutiopaino on 50 kg, kun taas mineraalivillasta valmistettu eristelevy painaa 20-30 kg. Tiiviimmän massansa ansiosta Hunton Nativo -eristelevyn lämmönvarastointikyky ja äänieristys ovat erittäin hyvät.

Tuotteet eivät sisällä pääraaka-aineensa lisäksi mitään muuta kuin palonestoainetta ja sidosteainetta. Siksi monet astmaatikot ja allergiset ovat valinneet Huntonin, koska sen materiaalit eivät ärsytä ihoa tai hengitysteitä.

– Asiakkaat ovat vieneet kotiinsa koepaloja eristeistä. He ovat asettaneet koepalat sängyn viereen ja nukkuneet niiden kanssa testatakseen, aiheuttavatko materiaalit allergiaoireita. Kukaan ei ole tähän mennessä vielä oireillut, Knuutinen hymyilee.


Hunton-seinärakenteen läpileikkaus. Kuva Hunton.
Hunton-seinärakenteen läpileikkaus. Kuva Hunton.


Hyvin hengittävä koti on ilmatiivis


Hengittävien ja ekologisten kotien rakentaminen on kasvattanut suosiotaan vuosien varrella. Suuren kysynnän vuoksi Kreivitalo ryhtyi etsimään yhteistyökumppania, jolla on laadukkaat tuotteet ja erityisosaamista.

– Haluamme rakentaa koteja markkinoiden parhaimmilla materiaaleilla. Valitsimme Huntonin, koska heillä on kaikista luonnonmukaisin, ekologisin, toimivin ja hengittävin seinärakenne, Kreivitalon toimitusjohtaja Pasi Pekkarinen perustelee.

Pekkarinen haluaa muistuttaa, että hengittävästä seinärakenteesta huolimatta talot täytyy rakentaa myös tiiviiksi.

– Hyvin rakennettu, hengittävä seinärakenne on samalla ilmatiivis. Jos taloa ei rakenneta tiiviiksi, tulevaisuudessa voi tulla eteen kosteusongelmia. Siksi rakentamiimme koteihin tehdään tiiveysmittaukset.

Yhteistyö on sujuvaa, sillä molemmilla yrityksillä on samanlaiset tavoitteet ja arvot: rakentaa terveitä, ekologisia ja kestäviä koteja laadukkaista materiaaleista.


Hunton-seinärakenneratkaisun edut:

 • Tasapainottaa luonnollisesti sisäilman kosteutta ja lämpötilaa
 • Hunton Nativo -eristeissä on hyvä lämmönvarauskyky ja se vaimentaa tehokkaasti ääniä
 • Hunton Nativo -puhalluseriste ei painu kasaan ajan saatossa
 • Sopii erinomaisesti allergisille ja astmaatikoille
 • Täyttää uusimmat tekniset laatuvaatimukset
 • Valmistettu kokonaan kierrätysmateriaalista

Piditkö lukemastasi? Jaa julkaisu verkostollesi!
Etsitkö uutta kotia?

Ammattitaitoiset talomyyjämme auttavat sinua löytämään unelmiesi kodin.


 • Laadukkaat 
materiaalit

  Laadukkaat
  materiaalit

  Kreivitalon talopaketit koostuvat korkealaatuisista tuotteista. Olipa valitsemasi talopaketti suuri tai pieni, voit luottaa siihen, että laadusta ei ole tingitty.

  • Laadukkaat materiaalit
  • Korkea ammattitaito
  • Luotettava rakentaja
 • Korkea 
ammattitaito

  Korkea
  ammattitaito

  Korkea ammattitaitomme syntyy koulutuksesta, kokemuksesta ja lujasta tahdosta tehdä hyvää jälkeä. Kreivitalon valmistalot ja talopaketit syntyvät ammattilaisten käsissä.

 • Luotettava
rakentaja

  Luotettava
  rakentaja

  Kreivitalo on turvallinen valinta myös luotettavuutensa suhteen. Kun talopaketit toimittavan yrityksen talous on kunnossa, sinun ei tarvitse pelätä ongelmia toimituksessa. Suomen asiakastieto Oy on myöntänyt Kreivitalolle Suomen vahvimmat sertifikaatin.