Ammattilaisen räätälöimä pohjaratkaisu saa arjen sujumaan
Talotehdas Kreivitalo Oy

Räätälöity koti lapsiperheelle

24.04.2023

Ammattilaisen räätälöimä pohjaratkaisu saa arjen sujumaan

Ensirakentajat Matias Setälä ja Minna Saari valitsivat Kreivitalon Muuttovalmiin talon räätälöidyllä pohjaratkaisulla. Kreivitalon ammattitaito korostui taloprojektin aikana, kun perhe eli keskellä kiireisintä lapsiperheen arkea.
[Olohuoneen suuret ikkunat päästävät valon kauniisti sisälle.
Olohuoneen suuret ikkunat päästävät valon kauniisti sisälle.


Talon rakentaminen on iso projekti, jossa on mukana eri alojen ammattilaisia. Matias Setälän ja Minna Saaren suunnitellessa ensimmäisen oman kodin rakentamista, heille oli tärkeää, että tuleva talovalmistaja olisi luotettava ja ammattitaitoinen.

– Valitsimme Kreivitalon, koska he ovat ammattimaisia ja käyttävät laadukkaita materiaaleja. Työn jälki on hyvää ja he huomioivat rakentamisessa myös talon energiatehokkuuden, Matias Setälä perustelee.

– Koko rakennusprojektin ajan tuntui, että olimme Kreivitalolle aidosti tärkeitä asiakkaita. Meille ei tullut tunnetta, että meitä palveltaisiin liukuhihnalta, Minna Saari jatkaa perään.

Räätälöinnillä laskutilaa ja pakastimelle uniikki paikka


Setälä ja Saari valitsivat Kreivitalon Tuohi 127 -talomallin räätälöidyllä pohjaratkaisulla. Lisäksi talomallin ulkonäköä muokattiin heidän toiveidensa mukaan. Perhe etsi yksitasoista talomallia, jossa asuinneliöt olisivat tehokkaassa käytössä.

– Halusimme kompaktin kodin, jossa olisi paljon avaraa tilaa ja suuret ikkunat. Minä toivoin keittiöön aamupalakaappia ja paljon pöytätilaa, Saari kertoo.

Kreivitalo räätälöi Tuohi-talomallin valmiista pohjaratkaisusta eteisen ja keittiön. Keittiö käännettiin peilikuvaksi ja keittiökalusteiden paikat sijoiteltiin niin, että saatiin mahdollisimman paljon laskutilaa.


[Keittiöön räätälöitiin lisää laskutilaa mm. siirtämällä pakastin eteiseen.
Keittiöön räätälöitiin lisää laskutilaa mm. siirtämällä pakastin eteiseen.– Aluksi yritimme itse suunnitella keittiötä ja saada enemmän laskutilaa, siinä kuitenkaan onnistumatta. Huomasimme, miten arvokasta ammattilaisen tekemä suunnittelutyö on, Saari kertoo.

Kreivitalon ehdotuksesta pakastimen paikka siirrettiin keittiöstä eteiseen liukuoven taakse, koska pakastimella ei käydä joka päivä. Näin keittiöön saatiin lisää laskutilaa.

– Se on meidän talon erikoisin, mutta hyvä ratkaisu, Saari muistelee.

Eteiseen toteutettiin varastotila, jossa säilytetään pakastimen lisäksi kausivaatteita ja käyttötavaroita. Iso liukuovi kätkee näppärästi tavarat piiloon.

Muuttovalmis talo – lapsiperheen pelastus


Arjessa ei vauhti lopu kesken, siitä pitävät huolen pariskunnan 5- ja 3-vuotiaat tyttäret sekä 7 kuukauden ikäinen vauva.

Taloprojektin alkaessa lapset olivat ihan pieniä. Setälä ja Saari päättivät valita Kreivitalon Muuttovalmiin talon, koska pikkulapsiarjessa aika ei riittänyt talon rakentamiseen itse.


Muuttovalmis talo on hyvä valinta lapsiperheelle.
Muuttovalmis talo on hyvä valinta lapsiperheelle.


– Ei meillä ollut kyllä osaamistakaan rakentaa taloa. Meillä olisi kulunut aikaa paljon enemmän rakentamiseen kuin ammattilaisilta. Lisäksi oma aika on meille hyvin tärkeää, Saari perustelee valintaa.

Kreivitalon muuttovalmis talo on vaivaton Avaimet käteen -ratkaisu. Muuttovalmis toimitus sisältää lähes kaikki materiaalit uuteen kotiin. Kreivitalo huolehtii aikatauluista, projektinhallinnasta ja rakennustyöstä. Se on siis hyvä vaihtoehto ensirakentajille.


"Halusimme kompaktin kodin, jossa olisi paljon avaraa tilaa ja suuret ikkunat."


– Muuttovalmis talo oli vaivaton vaihtoehto. Teimme ainoastaan maatyöt tontilla. Kreivitalo rakensi talon kivijalasta alkaen aivan loppuun saakka, Setälä muistelee.

– Kreivitalon suunnitelmat ja aikataulut pitivät hyvin paikkansa. Meidän ei tarvinnut tehdä mitään rakennusprojektin aikana, Saari jatkaa.

Koko taloprojektin ajan Setälä ja Saari kokivat olonsa turvalliseksi Kreivitalon kanssa. He pystyivät luottamaan, että asiat edistyivät työmaalla, eikä työn jälkeä tarvinnut käydä erikseen tarkastamassa.


Moderni Tuohi 127 -talomalli istuu kauniisti ympäröivään maisemaan.
Moderni Tuohi 127 -talomalli istuu kauniisti ympäröivään maisemaan.


Rakennustyö kesti 8 kuukautta ja perhe pääsi muuttamaan jouluksi uuteen kotiin vuonna 2020.

– Kreivitalo myös rakennussiivosi talon. Huolehdimme paikalle ainoastaan astiat rakennusjätteille, Setälä hymyilee.

Kodissa on asuttu pari vuotta. Setälä ja Saari ovat olleet hyvin tyytyväisiä tehtyihin ratkaisuihin ja materiaalivalintoihin. Lopuksi on kysyttävä, mikä on heidän lempipaikkansa omassa kodissa.

– Kyllä se on tupakeittiö, koska se on niin avara ja valoisa tila, he vastaavat kuin yhdestä suusta.Katso esittelyvideo perheen talosta:


Piditkö lukemastasi? Jaa julkaisu verkostollesi!
Etsitkö uutta kotia?

Ammattitaitoiset talomyyjämme auttavat sinua löytämään unelmiesi kodin.


 • Laadukkaat 
materiaalit

  Laadukkaat
  materiaalit

  Kreivitalon talopaketit koostuvat korkealaatuisista tuotteista. Olipa valitsemasi talopaketti suuri tai pieni, voit luottaa siihen, että laadusta ei ole tingitty.

  • Laadukkaat materiaalit
  • Korkea ammattitaito
  • Luotettava rakentaja
 • Korkea 
ammattitaito

  Korkea
  ammattitaito

  Korkea ammattitaitomme syntyy koulutuksesta, kokemuksesta ja lujasta tahdosta tehdä hyvää jälkeä. Kreivitalon valmistalot ja talopaketit syntyvät ammattilaisten käsissä.

 • Luotettava
rakentaja

  Luotettava
  rakentaja

  Kreivitalo on turvallinen valinta myös luotettavuutensa suhteen. Kun talopaketit toimittavan yrityksen talous on kunnossa, sinun ei tarvitse pelätä ongelmia toimituksessa. Suomen asiakastieto Oy on myöntänyt Kreivitalolle Suomen vahvimmat sertifikaatin.