Kestävä, turvallinen & hengittävä seinärakenne | Kreivitalo
Talotehdas Kreivitalo Oy

Kestävä, turvallinen ja hengittävä seinärakenne

Uusi kestävä, turvallinen & hengittävä

Talon seinärakenne

Kreivitalon seinärakenteet takaavat turvallisen, kestävän ja ekologisen kodin, jossa sinun ja perheesi on hyvä elää ja hengittää.

Lukemalla eteenpäin saat tietää, miten olemme huomioineet rakenteiden suunnittelussa ilmastonmuutoksen, kestävyyden, energiatehokkuuden ja hengittävyyden.


Kreivitalon turvallisessa seinärakenteessa noudatetaan Rakennusinsinööriliiton veden- ja kosteudeneristysohjeita (RIL 107-2022), joissa ennakoidaan miten ilmaston lämpeneminen ja ilmankosteuden lisääntyminen vaikuttavat talon rakenteisiin pitkällä aikavälillä.

Vuosia käyttämämme Hunton Tuulensuojalevy 25 mm täyttää nämä uusimmat lämmön- ja kosteudeneristysvaatimukset. Perinteisen tuulensuojalevyn ominaisuuksien lisäksi se eristää tehokkaasti ja kestää paremmin kosteutta.

Jatkuva tuotekehityksemme, huolellinen työnjälki ja korkealaatuiset materiaalit takaavat, että Kreivitalon seinärakenteet toimivat vuosikymmenien ajan.

Kestävä seinärakenne suojaa taloa ilmastonmuutoksen haitoilta


Ilmastonmuutos vaikuttaa nyt jo Suomen sääolosuhteisiin, luontoon ja ihmisten elämään. Me Kreivitalolla teemme jatkuvasti tuotekehitystä ja noudatamme uusia veden- ja kosteudeneristysohjeita, jotta kotisi rakenteet toimivat turvallisesti ja kestävät muuttuvissa sääolosuhteissa.

Käyttämämme Hunton Tuulensuojalevy 25 mm on bitumikäsitelty, jonka ansiosta sen kosteudenkestävyys on huippuluokkaa. Hyvän lämmöneristävyytensä ansiosta levyn sisäpinnan lämpötila pysyy korkeampana ja suhteellinen ilmankosteus riittävän alhaisena.

Kestävä seinärakenteemme täyttää ja joiltain osin jopa ylittää rakentamisen teknisen vaatimustason. Esimerkiksi seinärakenteemme U-arvo, eli lämmönläpäisykerroin on ollut aina vaatimustasoaan parempi.

Yhdistämällä markkinoiden parhaimmat rakennusmateriaalit ja Kreivitalon ammattitaidon lopputuloksena on koti, joka kestää paremmin sään ääri-ilmiöitä kuten kosteutta, paahdetta ja kylmyyttä. Sisälämpötila pysyy tasaisempana ja kosteusvaurioiden mahdollisuus pienenä, jolloin kodissasi on turvallista asua mahdollisimman pitkään.

Voit valita Kreivitaloosi ekologisesti energiatehokkaan tai hengittävän seinärakenteen. Valitsetpa kumman tahansa, Kreivitalo on lämmin, laadukas ja ekologinen vaihtoehto.


Energiatehokas ja ekologinen talo madaltaa lämmityskustannuksia


Energiatehokkaassa seinärakenteessa käytämme markkinoiden tehokkaimpia eristeitä, joilla on hyvä lämmöneristyskyky ja parhaimmat asennettavuusominaisuudet.

Eriste asettuu jämäkästi ja tiiviisti seinän runkorakenteeseen, jolloin lopputuloksena on energiatehokas koti, jonka lämmityskustannukset ovat mahdollisimman pienet. Energiatehokas seinärakenteemme on myös ekologinen ratkaisu.

Energiatehokkaan rakenteemme U-arvo on 0,14 (W/m2²K). Se on huomattavasti parempi kuin tämänhetkinen suositus. Seinärakenne on sisäpinnaltaan erittäin tiivis, jolloin se ei päästä sisäilman kosteutta rakenteisiin.

Energiatehokkaassa ulkoseinässä käytämme rungon sisäpuolisena eristeenä Paroc-mineraalivillaa. Paroc-mineraalivilla on helposti asennettava levyeriste, joka on jämäkkää ja täyttää rungon tiiviisti. Puurungon ulkopuolelle asennettu Hunton Tuulesuojalevy 25 mm lisäeristää ja suojaa runkorakennetta. Se kestää myös hyvin ulkoilman kosteutta.


"Energiatehokkaassa seinärakenteessa käytämme markkinoiden tehokkaimpia eristeitä, joilla on hyvä lämmöneristyskyky."


Rungon sisäpintaan asennetaan alumiinipintainen polyuretaanilevy. Polyuretaanilevy on tehokkain eriste ja sen alumiinipinta antaa rakenteelle parhaan mahdollisen höyryntiiviyden. Kun ulkoseinien sähköistys tehdään rikkomatta höyrynsulkua, tiiveys on käytännössä taattu.

Polyuretaanieriste ei mätäne, homehdu tai pilaannu. Se on hajutonta ja fysiologisesti haitatonta. Kemiallisesti polyuretaani on neutraalia.

Energiatehokas seinärakenne on tutkitusti turvallinen ja todettu toimivaksi käytännössä. Käyttämistämme eristeistä on useiden vuosikymmenten kokemus. Kaikki seinässä käytettävät materiaalit ovat kierrätettäviä.

Valitsemalla energiatehokkaan talon voit olla varma siitä, että kotisi lämmityskustannukset on minimoitu ja rakenteet ovat toimivat sekä turvalliset.


Hengittävä seinärakenne takaa raikkaan ja tasaisen sisäilman


Hengittävä seinärakenne varastoi lämpöä ja antaa talosi rakenteiden hengittää tavalla, joka tasaa sisäilman kosteuden vaihtelua luonnon omalla menetelmällä.

Käyttämämme puupohjaiset, korkealaatuiset ja ekologiset Hunton-tuotteet täyttävät tekniset vaatimukset yksittäisinä tuotteina sekä kokonaisratkaisuina. Puupohjaisilla tuotteilla on luonnollinen kyky pidättää kosteutta ja parantaa seinän kosteudensiirtoa.

Hunton Nativo -puukuitueriste antaa seinärakenteen hengittää omalla luonnollisella tasapainollaan. Sen lämmönvarastointikapasiteetti on erittäin hyvä, jonka ansiosta kodin sisälämpötila pysyy tasaisena ulkolämpötilojen heilahdellessa.

Puukuitueriste on uusiutuva ja kierrätettävä materiaali, joka tekee siitä ympäristöystävällisen eristeen.


"Hengittävä seinärakenne varastoi lämpöä ja tasaa sisäilman kosteuden vaihtelua luonnon omalla menetelmällä."


Hunton Tuulensuojalevy 25 mm on hyvä lämmöneristyskyky, joka parantaa huomattavasti seinärakenteen U-arvoa.

Hengittävä tuulensuojalevy varastoi ja luovuttaa kosteutta ympäristön kosteustasapainon muuttuessa. Ilmiötä kutsutaan hygroskooppiseksi ominaisuudeksi. Tämä ominaisuus on erittäin tärkeä, koska se estää kosteuden tiivistymisen tuulensuojalevyn sisäpuolelle.

Käyttämämme tuulensuojalevy on paksuudeltaan 25 mm, joka täyttää uusimmat lämmön- ja kosteudeneristysvaatimukset (RIL 107-2022). Perusteellisesti testattu laatutuote on saanut Suomen VTT:n teknisen hyväksynnän. Tuote valmistetaan PEFC™-sertifioidusta puusta.

INTELLO PLUS on lasikuituverkolla vahvistettu höyrynsulku, joka ohjaa kosteutta ja varmistaa rakenteen toimivuuden niin kesällä, kuin talvella.

Käyttämämme Hunton-tuotteet ovat korkealaatuisia ja testattuja. Yksittäiset tuotteet ja niistä rakennetut kokonaisratkaisut ovat saaneet Norjan rakennustutkimuskeskuksen teknisen (SINTEFF Byggforsk) hyväksynnän.

Valitsemalla Kreivitalon hengittävän seinärakenteen, kodissasi on aina tasainen ja raikas sisäilma, jota on helppo hengittää.

Miksi sinun kannattaa valita Kreivitalon turvallinen ja kestävä seinärakenne?

 • Ilmastonmuutos huomioidaan rakenteiden jatkuvassa tuotekehityksessä, jotta seinärakenne kestää ja on turvallinen muuttuvissa sääolosuhteissa.
 • Vuosikymmeniä kestävä koti saadaan yhdistämällä markkinoiden parhaimmat materiaalit ja Kreivitalon vankka ammattitaito.
 • Energiatehokkaan kodin seinärakenteessa käytämme markkinoiden tehokkaimpia eristeitä, joilla on hyvä lämmöneristyskyky ja parhaimmat asennettavuusominaisuudet.
 • Hengittävä seinärakenne rakennetaan puupohjaisilla ja ekologisilla eristeillä, joilla on luonnollinen kyky pidättää kosteutta ja parantaa seinän kosteudensiirtoa.


Ota yhteyttä talomyyjäämme, jos haluat tietää lisää turvallisesta, energiatehokkaasta ja hengittävästä Kreivitalosta!

Etsitkö uutta kotia?

Ammattitaitoiset talomyyjämme auttavat sinua löytämään unelmiesi kodin.


 • Laadukkaat 
materiaalit

  Laadukkaat
  materiaalit

  Kreivitalon talopaketit koostuvat korkealaatuisista tuotteista. Olipa valitsemasi talopaketti suuri tai pieni, voit luottaa siihen, että laadusta ei ole tingitty.

  • Laadukkaat materiaalit
  • Korkea ammattitaito
  • Luotettava rakentaja
 • Korkea 
ammattitaito

  Korkea
  ammattitaito

  Korkea ammattitaitomme syntyy koulutuksesta, kokemuksesta ja lujasta tahdosta tehdä hyvää jälkeä. Kreivitalon valmistalot ja talopaketit syntyvät ammattilaisten käsissä.

 • Luotettava
rakentaja

  Luotettava
  rakentaja

  Kreivitalo on turvallinen valinta myös luotettavuutensa suhteen. Kun talopaketit toimittavan yrityksen talous on kunnossa, sinun ei tarvitse pelätä ongelmia toimituksessa. Suomen asiakastieto Oy on myöntänyt Kreivitalolle Suomen vahvimmat sertifikaatin.